Pedalar lliurement

Anar a treballar amb bicicleta sense preocupar-te de robatoris, cadenes, candaus o on deixar-la aparcada. A Loop ens agrada la bici i com a usuaris habituals d'aquest mitjà de transport vam entendre de seguida els problemes habituals que els ciclistes urbans havien d'afrontar quotidianament.

Repte

Donar una solució al problema del robatori de bicis a les ciutats. Incrementar la sensació de seguretat de l’usuari, tot ordenant els espais d’aparcament de bicis i afavorir l’ús de la bici com a mitjà de transport.

Problema

Alt índex de robatoris de bicis a la ciutat de Barcelona...increment d'un 50% del número de robatoris des de l’any 2008. El 32% dels usuaris de la bici a la ciutat n’havia patit el robatori.

Tendència

Fort auge de la bicicleta com a mitjà de transport. Increment del nombre de desplaçaments diaris en bicicleta, a BCN 126.000, 2/3 dels quals es fan amb bicicletes particulars....

Procés de Disseny

SEGURETAT

La premissa més important del projecte era que la bicicleta havia de quedar ben assegurada. Es va arribar a una solució que mitjançant barres d'acer, immobilitzava tant el quadre com tots els seus components.

 

DIMENSIONS

Un altre requisit de disseny era la mínima ocupació de la via pública. Les dimensions totals de l'aparca bicis havien ser el més reduïdes possible.

UNIVERSAL

Un dels reptes més importants al que ens vam haver d'enfrontar va ser que l'aparca bicis fos compatible amb qualsevol tipus de bicicleta, des de bicicletes urbanes a plegables...diferents geometries, models, components...BeCity havia de ser un sistema universal que donés servei a un ampli ventall de ciclistes diferents. 

 

CONNECTIVITAT

 L'accés al servei havia de ser personal i segur. Es va dissenyar un dispositiu electrònic integrat a l'aparca bicis que permetés a l'usuari identificar-se i obrir-lo mitjançant una aplicació per al mòbil.

DESENVOLUPAMENT

Durant la fase de desenvolupament es va passar de la idea a la realitat, definint mesures, materials, components mecànics i electrònics, i definint sistemes de fabricació.
Per altra banda, es van fer els estudis de manteniment, de resistència a actes vandàlics, ergonomia i confort.

BCN Open Challenge

BeCity va resultar finalista del ‘BCN Open Challenge’ 2014, un nou format de concurs públic organitzat per l’Ajuntament de Barcelona a través de la empresa municipal B:SM, la qual buscava idees per a solucionar el problema del robatori de bicicletes a la ciutat i així fomentar-ne l’ús entre la ciutadania.

La documentació presentada durant el concurs explicava el funcionament del servei associat al sistema proposat...tot allò necessari per a la implementació del servei a la ciutat i l'empresa associada al projecte:

-Proposta subministrament, instal·lació i posta en marxa

-Estudi de costos del desenvolupament, fabricació i instal.lació dels 75 aparca bics ofertats.

-Proposta pla de negoci a 2 anys.

-Definició del nombre d’aparca bicis subministrats i la ubicació de les estacions.

-Quotes d’abonament i d’ús

-Previsió d’alta d’usuaris

-Previsió d’ús dels aparca bicis

-Assegurança compensació per robatori

-Pla de manteniment