El WC pot ser una experiència positiva

Tothom ha viscut la incòmoda situació d'anar al wc i trobar-se'l brut. Per acabar amb aquestes situacions, sobretot en lavabos públics, vam voler dissenyar un wc que fos més net i més fàcil de netejar.

Repte

Redissenyar el concepte de lavabo per aconseguir que sigui més fàcil de netejar i més difícil d’embrutar.

Problema

Lavabos bruts tant en espais públics com privats. Experiència negativa a l'hora de netejar els lavabos.

Procés de Disseny

ESTERILITZACIÓ

Volíem que el lavabo es netegés sol, sense la intervenció de l'usuari o un equip de neteja. També volíem que la neteja fos absoluta i el lavabo quedés totalment estèril i llest per ser utilitzat per una altra persona.

Per aconseguir el nostre objectiu ens vam inspirar en els sistemes de vapor a pressió com els utilitzats en la neteja de vidres i rentaplats. 

 

 

FORMA

Un cop que vam tenir clar el sistema de neteja, vam procedir a dissenyar la forma exterior de la tassa de porcellana. Ens vam decantar per una forma ovalada similar a un Còdol, ja que ens permetia integrar la cisterna i fer encabir el mecanisme intern de neteja, aprofitant l'espai al màxim. Vam passar dels esbossos a mà a la generació de 3d i imatges fotorealistes que ens ajudessin a comprendre i desenvolupar la idea inicial.

 

 

Característiques del Disseny

NETEJA

Quan tanques la tapa, Còdol queda estanc i realitza un procés de neteja amb vapor a alta pressió. D’aquesta manera s’aconsegueix un resultat quasi estèril eliminant restes i bacteris. Amb aquest innovador sistema de neteja es prescindeix de la bruta escombreta i els productes químics que acompanyen l’inodor. Còdol es neteja sol i redueix el manteniment setmanal.

FUNCIONAMENT 

1-S’obre la tapa i s’utilitza. A simple vista Còdol és un lavabo més. L’usuari no notarà cap diferència respecte als lavabos tradicionals.

2-Un cop utilitzat, es tanca la tapa. Desapareix el botó de la cisterna. Aquest nou paradigma d’inodor transforma la manera com l’usuari interactua amb el lavabo. A partir d’ara tancar la tapa és la norma.

3-La forma que presenta Còdol invita l’usuari a tornar-li la seva forma original, a tancar la tapa completant la forma ovalada. D’aquesta manera es torna a donar inici al procés.