Identitat, imatge i comunicació de marca

Contrast és una empresa de productes d'oficina dissenyats i produïts localment. Neix amb la voluntat de fer l'espai de treball una mica més agradable i personal amb els seus productes elegants i funcionals.

El projecte neix de la necessitat de crear una marca a partir d'una família de productes dissenyada per nosaltres mateixos. La feina realitzada compren la creació de tot l'univers de marca des del nom i el logotip fins l'aplicació gràfica d'aquest. A més a més, es defineix la identitat visual de la marca i la gestió de la comunicació a través de xarxes socials.

 

Identitat de marca

A partir de les característiques del producte es defineix el territori de marca...Els productes de Contrast destaquen pel seu disseny sobri, elegant i funcional, combinant la lleugeresa i calidesa de la fusta massissa amb la fredor i robustesa de la xapa de ferro. Aquest contrast de materials és el que dóna nom a la marca. 

 

Per què les oficines han de ser un espai fred i impersonal? Per què a totes les oficines hi ha els mateixos productes de plàstic produïts en sèrie? La raó de ser de Contrast és fer productes de qualitat per tal d'acostar l'espai de treball a la calidesa i personalitat pròpia de cada llar. D'aquí el claim "Living Workplaces", amb la intenció de reforçar la promesa de valor de la marca. 

Logotip

El protagonista havia de ser el producte, per això es va optar per un logo molt simple amb una tipografia sans serif en caixa alta i una combinació de blanc i negre per tal de ressaltar el contrast de materials. Tot plegat en sintonia amb la filosofia de la marca de buscar l'elegància a través de la funcionalitat i sobrietat.

Tipografia

La família "Bebas Neue" és la tipo elegida per la composició del logo per la seva simplicitat i robustesa visual. 

Packaging i targetes

Es va decidir aplicar el logotip sobre diferents suports amb tampó i tinta ja que transmetia molt bé el concepte fet a mà dels productes de Contrast. Per al packaging es va optar per un embalatge exterior en cartró ondulat tallat i troquelat a mà per assegurar el producte durant el transport. El fons en paper Kraft va ser l'elegit per a realitzar les targetes per les seves connotacions artesanals i estètiques així com per la seva neutralitat en sintonia amb l'embalatge i logotip.

Marketplace

Un cop clara la identitat de marca i dissenyada la imatge vam posar en marxa el disseny del marketplace des d'on es venen els productes Contrast. La mateixa plataforma escollida proporciona molts recursos de disseny predefinits que ens van facilitar la feina. Tot i això, vam definir l'estil fotogràfic, el to i omplir de contingut la web. Fes-hi un cop d'ull:

http://contrast.tictail.com/

Xarxes Socials

Ens vam fer càrrec de la comunicació de la marca. Vam escollir instagram per el seu poder visual i la capacitat d'arribar al públic objectiu al que volíem arribar. Periòdicament ens fem responsables de shootings, retocs de les imatges i la creació de la graella amb tot el contingut necessari per als següents 30 dies. Segueix-nos i comenta'ns que et sembla la nostra feina 😉

https://www.instagram.com/contrast_disseny/